Midway University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

* Vårt universitets svar på Covid-19 *

Midway University planerar att återuppta on-campus, ansikte-till-ansikte-instruktioner och bostadsverksamhet för läsåret 2020-21. Vi börjar lektioner på måndag 17 augusti 2020, som ursprungligen planerat.

Vi har redan genomfört omfattande ny policy och gör ändringar på campus för att säkerställa säker distans i våra klassrum, bostadshaller, matsal, arbetsytor, idrottsanläggningar (inklusive det nya Hunter Field House) och andra gemensamma områden.

Även om delstaten Kentucky för närvarande har stabila, låga infektionsnivåer, är vi engagerade i att hjälpa våra internationella studenter och erbjuder exceptionellt ett onlineläringsalternativ på lång väg. Kontakta oss för att lära dig mer om online-alternativet för höstterminen.

Översikt

Midway University , beläget i Midway, Kentucky, är en privat, icke-vinstdrivande liberal arts college, grundad 1847 av Dr. Lewis L. Pinkerton, som den första skolan i USA som tjänade som föräldralösa och missgynnade kvinnor. Under åren utvecklades skolan och blev Pinkerton High School, Midway Junior College, Midway College och den 1 juli 2015, Midway University .

Idag är Midway University ledande när det gäller att erbjuda utbildningsmöjligheter för män och kvinnor som vill fortsätta sin utbildning. Det huvudsakliga campuset ger en unik inlärningsmöjlighet för studenter som söker grundutbildningen. Midway erbjuder också grund- och forskarutbildningar i snabbare format där studenter deltar i klasser på kvällen eller online.

Midway University har länge varit känt för sin excellens i hela Kentucky och därefter inom programområdena Business, Equine Studies, Nursing / Healthcare och Teacher Education. Med mer än 30 majors och koncentrationsområden matchas våra program med regionens arbetskraftsbehov och är tillämpliga på många affärssegment.

Universitetet har godkänts för att tilldela doktorsexamen, baccalaureate och magisterexamen.

Vi är en privat, liberal konstbaserad institution med karriärfokuserade huvudpersoner. Vi erbjuder traditionella semesterstudenter samt accelererade formatkvällar och online-grund- och forskarutbildningar. Våra studenter är från hela USA och många internationella länder. Vår historia är en unik historia som är född ur en idé att utbilda föräldralösa kvinnor.

Vårt vackra campus ligger på 200 tunnland i Midway, Kentucky i Woodford County och är en fungerande hästgård. Bara femton minuter från Lexington ligger vårt campus i centrum av Kentuckys internationellt kända hästland och omges av några av de bästa fullblodsgårdarna i världen.

Midway, Kentucky är en pittoresk, historisk stad som grundades av ett järnvägsföretag på 1830-talet. Tågen går fortfarande genom staden och vårt campus dagligen. Downtown Midway är känd som en regional matplats och dess unika butiker som drar besökare dagligen.

Midway University värd för evenemang på campus varje termin för våra studenter och många är öppna för Midway community. Varje sommar är Midway University och Renaissance Midway, en ideell samhällsorganisation, värd för Francisco's Farm Arts Festival, som är en juristfestival. Årligen kommer mer än 5 000 besökare till campus under den två dagar långa festivalen.

Uppdragsbeskrivning

Midway University engagerar och utmanar studenterna att uppnå individuell tillväxt, ansvarsfullt medborgarskap och meningsfulla karriärer genom personliga pedagogiska erfarenheter. (Antagen 8 november 2018)

Vision Statement

Midway University är en livlig och mångsidig institution som är engagerad i akademisk kvalitet och individuell tillväxt.

värden

Midway University främjar kärnvärden som delas av Christian Church (Disciples of Christ) och återspeglar troen från vår grundare, Dr. LL Pinkerton. Dessa värden inkluderar:

  • Värderar alla människors värdighet
  • Agerar med integritet och ansvar
  • Att se mig själv som en del av samhället
  • Att leva livet i ett globalt sammanhang
  • Tillhandahålla service till andra
  • Förföljer livslångt lärande

Ackreditering

Midway University är ackrediterat av Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges för att tilldela associerade, baccalaureate och masterexamen. Kontakta kommissionen på colleges på 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 eller ring 404.679.4500 för frågor om ackreditering av Midway University . (Reviderad februari 2013)

Programackreditering är följande:

Omvårdnadsprogram

ADN-, BSN- och MSN-sjuksköterskeprogrammen är ackrediterade av Accreditation Commission for Education in Nursing, Inc. (ACEN), 3343 Peachtree Road NE, Suite 850, Atlanta, GA 30326, Telefon 404.975.5000, Fax 404.975.5020 (www .acenursing.org)
Midway University ADN-program är godkänt av Kentucky Board of Nursing (KBN), 312 Whittington Parkway, Louisville, KY 40222, Telefon 800.305.2042, Fax 502.696.5762 (www.kbn.ky.gov)

Utbildningsprogram

Kentucky Education and Professional Standards Board (EPSB), 100 Airport Road, 3rd Floor, Frankfort, KY 40601, Phone 502.564.4606, Fax 502.564.7080 (www.kyepsb.net).

Campus livet

Studenter på Midway har möjlighet att uppleva en unik collegeupplevelse. Att bo på campus eller till och med pendla våra studenter har tillgång till små klasser och bra akademiker men de får också ett nätverk av vänner och en verklig känsla av gemenskap. Närheten som våra studenter upplever blir en grund för varaktiga vänskap och de banden de bildar med lärare och personal.

Uppehållstillstånd

Midways avdelning för bostadsliv fokuserar på att skapa en stark och involverad gemenskap av elever. Genom att bo på campus är det vårt uppriktiga hopp att du fullt ut omfattar din utveckling inom och utanför klassrummet. Att leva i samhället kan komma med unika utmaningar, men fantastiska fördelar med vänskap, tillväxt och anslutning. Under dina år som du bor hos oss kommer vi att sträva efter att stödja dig akademiskt, socialt, personligt och andligt.

Det finns tre bostadshallar tillgängliga för studenter för campusbostäder - Buster Hall, Belle Wisdom och Pinkerton Hall. För att stödja dig har vi boendeassistenter som bor på varje våning. Dessa grundläggande Midway Leaders är dedikerade till att ansluta dig till andra invånare och till campus genom engagerande och kreativa aktiviteter. En professionell bostadsdirektör bor också i varje byggnad och arbetar för att lära känna varje student genom att bygga evenemang och individuella samtal. Din bostadsassistent och bostadsdirektör är här för dig.

Platser

Halvvägs

Address
Midway University,
512 E. Stephens St.

KY 40347 Halvvägs, Kentucky, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium