Mississippi State University College of Forest Resources

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till webbplatsen College of Forest Resources. Jag är så glad att du har tagit tillfället i akt att titta runt och upptäcka de spännande programmen inom undervisning, forskning och service som erbjuds i College of Forest Resources.

Om detta är ditt första besök, låt mig bekanta dig med College of Forest Resources. Sedan 1954 har vi tagit examen över 4200 studenter inom skogsbruk, skogsprodukter, djurliv, fiske och vattenbruk. Dessa studenter - våra alumner - tjänstgör nu i ledande positioner för statliga och federala byråer, VD för skogsindustriföretag, privata konsulter och entreprenörer. College of Forest Resources är det enda nationellt ackrediterade utbildningsprogrammet i staten för att utbilda och utveckla framtida ledare inom naturresurser.

Kollegiet har åtagit sig att främja den professionella och intellektuella utvecklingen hos våra studenter. Vi är verkligen ett akademiskt samhälle som ägnar sig åt bevarande och användning av skog och andra naturresurser genom integrerade program.

College of Forest Resources omfattar avdelningarna för skogsbruk; djurliv, fiske och vattenbruk; och hållbara bioprodukter. Vi erbjuder fyra huvudämnen med fjorton alternativ och hundratals karriärer. Collegeens forskningsarm är Forest and Wildlife Research Center och vi arbetar nära Mississippi Agricultural and Forestry Experiment Station. Collegeens uppsökande arm är MSU Extension Service.

Många av våra program är ackrediterade av lämpliga organ och vi erbjuder många stipendier och deltidsjobb för kvalificerade studenter.

Kollegiets uppdrag är att främja, stödja och möjliggöra förvaltning, bevarande och utnyttjande av skog och andra naturresurser till gagn för intressenterna i Mississippi, nationen och världen. Ta en stund att titta över hela visionen för högskolan.

Jag hoppas att du tycker om ditt besök. Vi har många spännande program, en dedikerad fakultet, toppmoderna anläggningar och så mycket mer. Tveka inte att kontakta mig om jag kan vara till hjälp.

Wes Burger

Interimsdekan

Platser

Mississippi State

Address
75 B. S. Hood Road
39762 Mississippi State, Mississippi, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: