Montana State University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Montana State University , statens landbidragsinstitution, utbildar studenter, skapar kunskap och konst och tjänar samhällen genom att integrera lärande, upptäckt och engagemang.

MSU Vision

Montana State University är lika anmärkningsvärt som dess inställning. Skapat som en landbidragsinstitution, är det en välkomnande, äventyrlig grupp av studenter, lärare och personal som kännetecknas av sitt engagemang för att ta itu med världens största utmaningar. Universitetet gör det möjligt för enskilda att upptäcka och driva sina önskemål. Det inspirerar människor att engagera sig med universitetet för att förbättra den mänskliga utsikten genom excellens inom utbildning, forskning, kreativitet och samhällsansvar.

Akademisk excellens

MSU förbereder eleverna att utbilda sig för karriär och vidareutbildning. MSU: s låga student till fakultetsförhållande betyder tillgängliga professorer och praktiska inlärningsmöjligheter. Arbetar tillsammans med lärare i världsklass fakulteter, upptäcker studenter ny kunskap som bidrar till att förbättra livskvaliteten runt om i världen. Denna stödjande och samarbetsvilliga inlärningsmiljö hjälper eleverna att lyckas med att konkurrera om nationella och internationella stipendier och utmärkelser. Under det gångna året har MSU-studenter fått prestigefyllda utmärkelser, inklusive:

  • Goldwater stipendier (matematik, vetenskap
  • Rhodos stipendium (att studera vid Oxford University)
  • Marshall Scholarship (grundskola i Storbritannien)
  • Udall Scholarship (för att driva karriär i miljön)
  • Newman Civic Fellow (offentligt ledarskap)

Montana State University ligger i en egen klass. MSU är bland de högsta 3% av högskolor och universitet för forskningsutgifter och klassificeras också av Carnegie Foundation som en institution med hög grundprofil. Det innebär att doktorander vid MSU får forskningsmöjligheter som vanligtvis reserveras för doktorander på andra skolor. Dessutom, MSU: s läge vid korsningen mellan Yellowstone National Park och några av de största skidorna i Amerika erbjuder studenter ett klassrum, labb och lekplats till skillnad från alla i världen.

Top Research University

MSU erkänns nationellt för sin framträdande inom forskning bland ledande offentliga forskningsuniversiteter. MSU är bland de högsta 3 procent av högskolor och universitet i landet för forskningsutgifter. På grund av sin höga grundprofil får MSU-eleverna möjligheter att göra forskning av nationell betydelse på olika ämnen, möjligheter som normalt skulle reserveras för doktorander vid andra universitet. Det är en anledning till att MSU är en nationell ledare för att producera vinnare av Goldwater Scholarship, landets främsta pris för akademiker i matematik och vetenskapsområden.

Forskningsutgifterna vid MSU överstiger vanligtvis $ 100 miljoner per år och toppforskningsavdelningarna inkluderar immunologi, kemi och biokemi, transport, fysik och markresurser och miljövetenskaper. medan mycket av forskningsfinansieringen från de nationella instituten för hälsa, avdelningar för energi, försvar och jordbruk och privata källor.

MSU är det största forskningsuniversitetet i Montana och den största forsknings- och utvecklingsenheten av något slag i staten, vilket innebär många möjligheter för studenter att genomföra meningsfull praktisk forskning och kreativa projekt samt ekonomiskt välstånd för området. MSU-forskning har lett till betydande upptäckter som förändrar världen. MSU har mer än 250 aktiva tekniklicenser. Dessutom har 91 patent och 36 växtsortcertifikat utfärdats för MSU-upptäckter med många fler pågående.

Förlovning och outreach

Studenter, professorer och personal hos MSU arbetar tillsammans med samhällspartners för att utbyta och tillämpa kunskaper och resurser som förbättrar världen. MSU har nyligen tjänat Carnegie Foundation för att främja undervisningens engagemangsklassificering. Beteckningen erkänner engagemang för undervisning som uppmuntrar volontärarbete i samhällen och spridning av kunskap som gynnar allmänheten. Dessutom deltar studenter genom många kurser, klubbar och organiserade evenemang i många lokala, nationella och internationella serviceinlärningsprojekt som gör det möjligt för dem att tillämpa sin utbildning samtidigt som de stärker samhällen.

Samhällsengagemang

Efter en noggrann ansöknings- och utvärderingsprocess tilldelades MSU Carnegie Foundation för framsteg för undervisningens samhällsengagemangsklassificering. Denna beteckning erkänner MSU: s engagemang för undervisning som uppmuntrar volontärservice i samhällen och sprider kunskap som gagnar allmänheten. Service- och uppsöksprojekt är inbäddade i MSU: s kurs, forskning och extracurricular aktiviteter för att förbättra lärandet och förbättra livet runt om i världen.

Ackreditering

MSU behåller och överträffar en rad ackrediteringskrav som utformades för att säkerställa högkvalitativa utbildningsstandarder. MSU är ackrediterad av Nordvästkommissionen på högskolor och universitet. Under sin senaste ackreditering var MSU lovordad för en "extremt hög produktivitet och effektivitet". Förutom nationell ackreditering upprätthåller många av MSU: s högskolor, avdelningar och program också noggranna ackrediteringsuppgifter via disciplinspecifika organ.

Platser

Bozeman

Address
Montana State University
P.O. Box 172220

59717-2220 Bozeman, Montana, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium