Pacific Lutheran University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

PLU strävar efter att utbilda studenter för liv av eftertänksam utredning, service, ledarskap och omsorg - för andra människor, för deras samhällen och för jorden.

Pacific Lutheran University integrerar målmedvetet den liberala konsten, professionella studier och medborgarengagemang i det vackra Pacific Northwest. Med distinkta internationella program och nära studenter-fakultet forskningsmöjligheter, hjälper PLU sina 3 100 studenter från alla trosgrunder och bakgrunder att urskilja deras livsröstning genom kurser, mentorskap och praktikplatser i Puget Sound-området företag och institutioner i världsklass.

PLU grundades 1890 av norska invandrare och fortsätter den utmärkande traditionen för luthersk högskoleutbildning genom sitt engagemang för att främja kunskap, tankeväckande utredning och ifrågasättande, förberedelserna för medborgarna i service till världen och till den pågående reformen. PLU ligger i Parkland-området i Tacoma, Washington, i en region som också erbjuder stora möjligheter till friluftsliv, kultur och sport.

EN VÄRLDEN-ENGAGERAD, MÅLLIG LÄRMILJÖ

För att stödja studenter och fakulteter när de utforskar livets stora frågor och engagerar sig i att uppfylla och meningsfullt arbete, inrättade universitetet Wild Hope Center for Vocation. En tydligt hoppfull utforskning, sökandet efter yrke som fakulteten och studenterna tillsammans utför, utgår även inför den otämda och oförutsägbara naturen i den värld vi lever i.

PLU är det första amerikanska universitetet som har Study Away-klasser på alla sju kontinenter samtidigt. PLU är också det första privata universitetet på Västkusten som får den prestigefyllda senator Paul Simon Award för Campus Internationalization. PLU är värd för en Emmy-prisbelönad MediaLab; en MacArthur-prisbelönad lösning av Army ROTC; och mer än 100 klubbar och aktiviteter, inklusive 19 friidrottsteams i Nordvästkonferensen i NCAA Division III.

Universitetet rankas konsekvent bland de 20 bästa i US News & World Reports bästa universitet i väst och utsågs nyligen till fjärde platsen i Väst för bästa colleges for veterans. Det rankas också bland de bästa fyra procenten av magisteruniversitet över hela landet av Washington Monthly College Guide. Universitetet har producerat 100 Fulbright Scholars sedan 1975.

PLU är känd för sitt engagemang för mångfald, rättvisa och hållbarhet. För sin rekord om hållbarhet erkändes universitetet med ett guldpris från Association for the Fremme of Sustainability in Higher Education (AASHE). PLU söker elever från alla möjliga bakgrunder - alla religioner, alla raser, alla socioekonomiska grupper, alla sexuella inriktningar - från hela världen. För läsåret 2018-19 är 41 procent av de inkommande förstaårsstudenterna den första generationen i deras familjer som går på college. 45 procent identifierar sig själv som studenter av färg; och 34 procent är Pell Grant-berättigade.

Och i mer än 40 år har PLU varit internationellt känt för sitt program för Holocaust och folkmordstudier, som nu inkluderar Kurt Mayer Endowed-ordförande i Holocaust Studies och den årliga Powell-Heller-konferensen för Holocaust-utbildning. Hösten 2014 blev PLU ett av endast en handfull universitet över hela landet för att erbjuda en mindreårig i Holocaust och folkmordstudier.

Ett annat av kännetecknen för PLU är dess nationellt hyllade School of Arts and Communication. Senaste alumner uppträder och skapar på Broadway, i TV och film, samt på scener och konserthus runt om i världen, och på nyheter och medieorganisationer över hela landet. Det nyligen renoverade 20 miljoner dollar Karen Hille Phillips Center for Performing Arts är det främsta scenkonstcentret i South Puget Sound-regionen.

Universitetet erbjuder 44 majors och 54 minderåriga, såväl som forskarutbildningsprogram inom affärsadministration, kreativt skrivande, utbildning, ekonomi, marknadsföringsanalys, äktenskap och familjeterapi och omvårdnad.

Platser

Tacoma

Address
Park Avenue South,12180
98447 Tacoma, Washington, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium