Radford University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vilka vi är

Radford University är ett omfattande offentligt universitet med 11 870 studenter som har fått nationellt erkännande för många av sina grundutbildningar och forskarutbildningar samt dess hållbarhetsinitiativ. Radford University tjänar Commonwealth of Virginia och nationen genom ett brett spektrum av akademiska, kulturella, mänskliga tjänster och forskningsprogram. Radford University välkänt för sina starka fakultets- / studentbindningar, innovativa användning av teknik i lärandemiljön och det pulserande studentlivet på ett vackert 204 hektar stort amerikansk klassiskt campus. Universitetet erbjuder 76 kandidatexamen i 47 discipliner, tre associerade examina och sex certifikat på grundnivå; 28 masterprogram i 23 discipliner och sex doktorander på forskarnivå; och 14 certifikat efter baccalaureate och ett certifikat efter mästare. Radford University medlem i NCAA och Big South Conference, och tävlar i 16 män och kvinnors varsity friidrott. Med över 300 klubbar och organisationer erbjuder Radford University många möjligheter för studentengagemang, ledarutveckling och samhällstjänst. Förutom robusta akademiska erbjudanden och engagerande studentupplevelser på huvudcampuset i Radford, Virginia, erbjuder Radford University också en klinisk baserad utbildning för mer än 1 000 studenter som bor och lär sig i Roanoke, Virginia som en del av Radford University Carilion, en offentligt-privat partnerskap fokuserat på den senaste leveransen av hälsovetenskapsprogrammering, uppsökande och service.

Serverar Commonwealth and Beyond

Radford University tjänar Commonwealth of Virginia och nationen genom ett brett spektrum av akademiska, kulturella, mänskliga tjänster och forskningsprogram. Först och främst betonar universitetet undervisning och lärande och inlärningsprocessen i sitt engagemang för utveckling av mogna, ansvarsfulla, välutbildade medborgare. Radford University utvecklar studenternas kreativa och kritiska tänkande, lär eleverna att analysera problem och implementera lösningar, hjälper eleverna att upptäcka deras ledarskap och främjar deras tillväxt som ledare. Mot dessa syften är universitetet studentinriktat och främjar en känsla av omtänksamhet och en meningsfull interaktion mellan alla medlemmar i universitetssamhället. Forskning betraktas som en viktig följd av undervisningen och inlärningstransaktionen eftersom den upprätthåller och förbättrar förmågan att undervisa effektivt. Radford University tror på dynamik i förändring och har ett starkt engagemang för kontinuerlig granskning, utvärdering och förbättring av läroplanen och alla aspekter av universitetet, för att tillgodose samhällets förändrade behov.

Ackreditering

Radford University är ackrediterat av Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges (SACSCOC) för att tilldela associerade, baccalaureate, magister, specialist och doktorsexamen. Kontakta kommissionen på colleges på 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 eller ring 404-679-4500 för frågor om ackreditering av Radford University .

Platser

Radford

Address
East Main Street,801
24141 Radford, virginia, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium