Rocky Mountain College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om RMC

Rocky Mountain College är ett bostadsområde, omfattande liberal arts college ligger under sandstenen "rim-rocks" i ett parkliknande förortsområde i Billings, Montana, statens största och mest ekonomiskt livliga stad. Rocky Mountain College är historiskt relaterat till Förenade Kyrkan i Kristus, United Methodist Church och Presbyterian Church (USA) - religioner som traditionellt är engagerade i att sträva efter kunskap, religiös tolerans och gratis utredning och till sådana värderingar som service, samhälle, och karaktär.

Dessa religiösa relationer har bidragit till att informera kollegins uppdrag och kärnämnen och framgår av kollegins uppgift att utbilda framtida ledare genom liberalkunskaper och professionella program som odlar kritiskt tänkande, kreativt uttryck, etiskt beslutsfattande, informerat medborgarskap och professionell förträfflighet. Dessutom främjar högskolan utvecklingen av hela personen och ger möjligheter att förbättra elevernas intellektuella, emotionella, fysiska och andliga tillväxt både på campus och genom kontakter i det lokala och globala samhället.

Högskolan, högt respekterad regionalt för sin övergripande kompetens, uttrycker sitt uppdrag genom kärnämnena av akademisk excellens, omvandlingslärande och delat ansvar och stewardship. Högskolans fakultet är inriktad på studentcentrerad inlärning och ledarprogram som innehåller ett pågående experiment ombord på den internationella rymdstationen och nationens första obemannade flygplanskertifiering.

Rocky Mountain College har en rekord av framgång som aktiveras av en låg student-fakultetsförhållande (12: 1) och ett generöst program för ekonomiskt stöd. 99% av studenterna får prispaket som är genomsnittliga 24 000 USD per elev; Dessutom fortsätter 97% av studenterna att genomföra program eller karriär inom sitt önskade område. 52 grundutbildningar - inklusive en av landets högsta luftfartsprogram - samt examen i läkarassistentstudier, redovisning och pedagogiskt ledarskap drar studenter från 41 stater och 16 länder.

Högskolan bröt nyligen grunden för en ny toppmodern vetenskapsbyggnad som skulle slutföras 2018. Nuvarande strategiska initiativ inkluderar vidareutveckling av engagerade och erfarenhetsprogram, en förstärkt första års erfarenhet, utökade forskarutbildningsmöjligheter, en Pathways för medicinsk vetenskaplig utbildning och förbättrade akademiska supporttjänster. Rocky Mountain College ligger bra för att slutföra nästa steg i utvecklingen av sin 139-åriga strävan efter de allra högsta förväntningarna på excellens.

Historia av RMC

Berättelsen om Rocky Mountain College är verkligen en historia om tre högskolor. Den första var Montana Collegiate Institute i Deer Lodge, som registrerade sin första klass 1878. Kort efter att klasserna började i Deer Lodge, öppnade Mont., Wesleyan College sina dörrar i Helena. I Billings började den aktuella platsen för Rocky Mountain College , Billings Polytechnic Institute (BPI), rekrytera studenter från hela landet vid sekelskiftet. De tre skolorna blev en enhet 1947 - Billings Polytechnic Institute, som skulle bli Rocky Mountain College - Montana första och finaste.

Från början av 1878 har studenterna i Rocky Mountain College varit ledare. År 1947 bad eleverna om att byta namn på BPI till Rocky Mountain College . De tog det också på sig för att påskynda kollegiet, och de byggde till och med de nya byggnaderna som ett sätt att betala för sin undervisning. Sandstenen stenades från Rimrocks och campusen steg från det omgivande jordbruket till att bli en av de högst rankade högskolorna i väst.

Idag är RMC-studenter inte allt som skiljer sig från tidigare. Rocky Mountain College lockar fortfarande och producerar ledare som gör skillnad i kollegiet och deras samhällen.

Institut för fredsstudier

IPS logo

Ligger på campus av Rocky Mountain College i Billings, Mont., Institute for Peace Studies "söker genom utbildning för att utforska och främja alternativ till våld i uppförande av individer, grupper, organisationer, samhällen och nationer." Detta uppdragsförklaring leder oss till många intressanta vägar när vi går in i vårt tredje decennium.

Kontakta RMC

Campusadress

Rocky Mountain College
1511 Poly Drive
Billings, MT
59102-1796

Platser

Billings

Rocky Mountain College

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium