Sofia University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

History Of Sofia University

Sofia University har byggt sig på en grund av omvälvande, trans utbildning sedan 1975. Sofia har förändrats och vuxit i sin egen tid som ett universitet och uppmuntrar sina elever att göra detsamma. Vi inbjuder dig att ta en djupare inblick i vår framstående förflutna för att lära sig mer om våra första fotspår som en skola.

Transformativ Trans Utbildning Sedan 1975

Sofia University, tidigare Institutet för transpersonell psykologi, grundades 1975 av Dr. Robert Frager som svar på det växande behovet av en förändring i pedagogik för högre utbildning. Som en examen från Harvard, hade Frager upplevt första hand det konventionella sättet att studera psykologi och fann det saknas och ofta splittrad.

I synnerhet Dr Frager pedagogiska ideal lyssnade tillbaka till den antika grekiska system som höll tron ​​att utbildningen bör ta hänsyn till alla aspekter av den mänskliga erfarenheten. Med detta ideal i åtanke, han bestämde sig för att skapa en skola psykologi som helt skulle förbereda psykologer att förstå den mänskliga naturen från ett synsätt som överskrider den patologiska och omfattar hela människan i samband med kultur, fysisk hälsa, mental hälsa, och andlig hälsa. Idag fortsätter Sofia universitet för att lägga till nya program för att bredda sitt fokus genom att tillämpa transpersonella värden till forskning, utbildning, teknik och ingenjörskonst.

Vad är trans?

Sofia universitet har länge utforskat gränser psykologi och andlighet för att åstadkomma förbättringar av mänskligheten och hållbarheten i planet.

Transpersonell psykologi är ett fullt spektrum psykologi som studerar ett kontinuum av mänsklig erfarenhet och beteende allt från gravt nedsatt leverfunktion, mental och känslomässig ohälsa i ena änden, till vad som allmänt betraktas som "normal", hälsosamma beteende vid den andra änden och olika grader av normal och missanpassning mellan - och sedan går utöver det genom att lägga ett seriöst vetenskapligt intresse för överhängande och transcendenta dimensioner av mänsklig erfarenhet: exceptionella mänskliga fungerande, upplevelser, föreställningar och landvinningar, verkligt geni, arten och betydelsen av djupa religiösa och mystiska upplevelser, icke-vanliga medvetandetillstånd, och hur vi kan främja uppfyllandet av våra högsta potential som mänskliga varelser.

Transpersonal psykologer arbetar tvärvetenskapligt och bygga på insikter från inte bara de olika områdena psykologi, men även vetenskapen om kognition, medvetenhet och det paranormala, filosofi; social och kulturteori; integrerad teorier och metoder hälsa; poesi, litteratur och konst; och världens andliga och visdomstraditioner.

Transpersonal Pionjärer

Mary Calkins

Mary Calkins var den första kvinnan ordförande för American Psychological Association och nekades disputerade från Harvard University på grund av hennes kön. Dessa två händelser hjälpte bana en väg för framtida kvinnliga psykologer och skaka könsbarriärerna i psykologi.

Aldous Huxley

Aldous Huxley, en av de stora moderna tänkare, filosofer och samhällsdebattörer av 20-talet, är ofta hyllas som en inspirerande siffra på den mänskliga potentialen rörelsen och den efterföljande utvecklingen av transpersonell psykologi.

Abraham Maslow

Abraham Maslow är en av grundarna av humanistisk psykologi och transpersonell psykologi. Han trodde att en korrekt och livskraftig teori om personlighet måste innehålla inte bara djup utan också höjder som varje individ har förmåga att uppnå.

William James

För William James, var psykologi begränsas av biologin på ena sidan och filosofi å andra sidan; Det riktar sig alla områden av mänsklig erfarenhet. James hjälpte introducera psykologi till USA, undervisning den första kursen och inrättande av det första laboratoriet.

Carl Jung

Carl Jung är en av de viktigaste, mest komplexa och mest kontroversiella psykologiska teoretiker. Jungiansk psykologi fokuserar på att etablera och främja förhållandet mellan medvetna och omedvetna processer.

Carl Rogers

Carl Rogers var en av grundarna av humanistisk psykologi vars bidrag fortsätter att resonans i hela området. Hans teori och praktik skiftade auktoritära paradigm för terapeut-ledda psykoterapi mot en klientcentrerad praxis.

Platser

Palo Alto

Sofia University

Address
Sofia University
1069 East Meadow Circle,
Palo Alto

94303 Palo Alto, kalifornien, Amerikas förenta stater
Telefon
+1 650-493-4430

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium