Southwest Minnesota State University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

VÄLKOMMEN TILL SMSU

Southwest Minnesota State University är ett fyraårigt offentligt universitet som erbjuder en högkvalitativ utbildning inom den liberala konsten och yrkena för att förbereda dig för ett liv som lyckas både personligen och professionellt. SMSU har vuxit till ett valfritt universitet med höga nationella rankningar som producerar forskare som blir ledare, tänkare och entreprenörer av framtiden. Studenter och lärare kommer hit för att engagera sig i den rika "Southwest Experience", som börjar med starka akademiker, uppfyller sociala möjligheter och stöd från andra Mustangs. Vi uppmanar dig att besöka SMSU och att uppleva allt som det har att erbjuda.

Mission, Vision och Värden

Southwest Minnesota State University : s mission statement:

" Southwest Minnesota State University förbereder eleverna att möta de komplexa utmaningarna i detta århundrade som engagerade medborgare i sina lokala och globala samhällen. Våra omfattande examensprogram, undervisade i liberal arts tradition, är dedikerade till att koppla elevernas akademiska och praktiska yrkesutveckling erfarenheter i sydvästra Minnesota till den bredare världen. "

Vision uttalande:

" Southwest Minnesota State University är ett universitet av val."

SMSU upprätthåller kärnvärdena för omvandlingslärande, inriktat på kompetens, samhällsengagemang och samhällsengagemang, mångfald och global medvetenhet samt miljöfrågor om hållbarhet och förvaltning:

Excellence and Innovation

SMSU-fakulteten och personalen skapar och stöder en högkvalitativ studentcentrerad lärmiljö som

  • förbereder eleverna att möta de komplicerade utmaningarna i detta århundrade som engagerade medborgare i sina lokala och globala samhällen;
  • ger eleverna färdigheter och kunskaper för att vara livslånga elever

Civic and Community Engagement

SMSU-fakulteten och personalen är engagerade i och stöder aktiviteter som

  • främja medborgerliga engagemang möjligheter som stärker SMSU rykte som en lokalt, regionalt och globalt engagerade institution
  • bygga ömsesidigt fördelaktiga partnerskap över hela vår region och stat
  • ge rika möjligheter till lärande som går utöver det traditionella klassrummet och labbinställningarna

Mångfald och global medvetenhet

SMSU-fakulteten och personalen bidrar till att skapa en miljö som firar den mångsidiga och inkluderande naturen hos SMSU-campusgemenskapen som de

  • främja kulturell förståelse och interaktioner och en välkomnande och tillgänglig campusmiljö för alla grupper
  • tillhandahålla en stödjande miljö för intellektuellt uttryck och civil kommunikation av alla grupper

Miljö, Stewardship och Sustainability

SMSU-fakulteten och personalen är engagerade i att vara ansvariga förvaltare av våra miljö- och skattemedel som

  • underlätta en säker, tillgänglig campus
  • fosteråtgärder, program och stipendium som kommer att leda till en hållbar framtid

Visionsförklaringen och kärnvärdena erkänner universitetets betoning på att uppmärksamma studentbehov, främja respekt för olika röster och uppmuntra hållbara åtgärder.

Vidare ligger universitetets uppdrag i linje med sitt styrsystems uppdrag och strategiska prioriteringar. Minnesota State System Mission är "Minnesota State Colleges and Universities systemet av distinkta och samarbetande institutioner erbjuder högre utbildning som uppfyller personliga och karriärmål av en mängd olika enskilda elever, förbättrar livskvaliteten för alla Minnesotaner och upprätthåller levande ekonomier hela staten."

Administrering

Dr Connie J. Gores utnämndes av Minnesota State System och började sin tjänst den 1 juli 2013. President Gores är den 9: e permanenta presidenten för SMSU.

ackrediteringar

SMSU är ackrediterad av National Association of Music Schools, Minnesota Board of Education, Rådet för socialt arbete, National Association of Contemporary Enrollment Partnerships (NACEP), kommissionen för kollegial vårdutbildning (CCNE) och Higher Learning Commission of North Central Association of Colleges and Schools, 230 South LaSalle Street, Suite 2400, Chicago, IL 60602; (800) 621-7440. För mer information om Högre Learning Commission besök deras hemsida: www.ncahlc.org.

MUSTANGENS HEM

Vi är stolta över våra idrottarnas frekventa framgångar samt deras medborgarskapspriser och höga GPA (över 3,0). SMSU-studenter-idrottare har förtjänat CoSIDA Academic All-America (R) ära 19 gånger i skolhistoria, 12 sedan 2009! SMSU har vunnit 51 NSIC-team, en NCAA nationell runner-up, tre NCAA regionala och tre NIWBT nationella mästerskap. Fyra idrottare har vunnit enskilda nationella mästerskap!

MARSHALL, MINNESOTA

Southwest Minnesota State University ligger i Marshall, Minnesota, ett vänligt växande samhälle på 13.000. Marshall heter en av Amerikas bästa små städer, är en lätt bilresa från Twin Cities, St. Cloud, Sioux Falls SD och Fargo ND. Marshall är också det stolta hemmet för Schwan's Company, Ralco Nutrition, Action TrackChair, tillsammans med stora arbetsgivare USBank, Archer Daniels Midland, Affiliated Community Medical Center och Avera Marshall Regional Medical Center.

Studenter och lärare kommer hit för att engagera sig i den rika "Southwest Experience", som börjar med starka akademiker, uppfyller sociala möjligheter och stöd från andra Mustangs. Vi uppmanar dig att besöka SMSU och att uppleva allt som det har att erbjuda. SMSU är verkligen där du tillhör!

För mer information om Marshall besök: www.discoversouthwestmn.com

Platser

Marshall

Southwest Minnesota State University

Address
1501 State St
Marshall, Minnesota, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium