University of West Georgia

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vid University of West Georgia är vi verksamma för att förändra liv och förändra perspektiv. Från framgång i klassrummet och utvalda karriärområden till framgång på idrottsfältet och den totala UWG har UWG mer än 1100 heltidsfakulteter och medarbetare som är dedikerade till att hjälpa dig att lyckas.

Mer än 12 000 studenter som genomför kandidatexamen och examen UWG till UWG varje år. Studenterna njuter av en komplett högskolelivserfarenhet på Carrollton campus, inklusive boendehallen, interkulturella tävlingskonkurrenser och möjligheter att engagera sig i mer än 150 studentorganisationer.

Uppkallad av The Princeton Review som en av de bästa sydöstra högskolorna och en av Amerikas bästa värderingshögskolor, ger University of West Georgia exceptionell akademisk kvalitet. Dess 86 studieprogram omfattar 43 på kandidatnivå, 29 på magister- och specialnivå, fyra på doktorandnivå och åtta på certifikatnivå. Online kurser är tillgängliga för både studenter och studenter som söker flexibilitet i tid och plats.

UWG är hem till statens första heders college, komplett med en heders läroplan. Universitetets avancerade akademi i Georgia är ett av endast cirka 12 amerikanska program som gör det möjligt för begåvade studenter i högskolan att tjäna samtidigt högskole- och högskolepoäng samtidigt som de bor på campus i ett heltidsboendeprogram.

UWG är ackrediterad av kommissionen på högskolor i Southern Association of Colleges and Schools (1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097; 404-679-4501), och många akademiska program har fått ackreditering från andra prestigefyllda myndigheter.

114896__SB_0121.jpg

Uppdragsbeskrivning

Uppdraget från University of West Georgia ( UWG ) är att göra det möjligt för studenter, fakulteter och personal att förverkliga sin fulla potential genom akademiskt engagemang, stödjande tjänster, professionell utveckling och en omsorgsfull, studentcentrerad gemenskap. UWG är engagerad i akademisk excellens och samhällsengagemang och erbjuder högkvalitativ grundutbildning, examen och samhällsprogram på campus, off-campus och online.

UWG , en chartermedlem i University System of Georgia (USG), är en omfattande, SACSCOC nivå VI, offentliga universitet, baserat i West Georgia med flera instruktionsplatser och en stark virtuell närvaro. UWG stöder studenterna i sina ansträngningar för att slutföra examen i relevanta program, värdera liberal konst och professionell förberedelse. Genom effektiv och innovativ undervisning, erfarenhetsinlärning, stipendium, forskning, kreativ strävan och offentlig service, utrustar UWG akademiker att engagera sig och upptäcka kunskaper. UWG är inriktat på att bygga vidare på befintliga styrkor och utveckla distinkta akademiska, forsknings- och samkursprogram och tjänster som svarar mot den ekonomiska utvecklingen och identifierade regionala, statliga och globala behov och därigenom ge alumni möjlighet att bidra ansvarsfullt och kreativt till ett komplext 21-talets globala samhälle.

Syn

University of West Georgia strävar efter att vara det bästa omfattande universitetet i Amerika - eftertraktat som det bästa stället att arbeta, lära sig och lyckas!

värden

Det institutionella uppdraget och den dagliga driften av University of West Georgia styrs av våra värderingar som stöder vår vision att vara den bästa platsen att arbeta, lära och lyckas.

Värdet av prestation framgår av vårt engagemang för akademiska och sociala framgångar för våra studenter, personal och fakultet.

Värdet av vård är tydligt i vår konsekventa oro och hänsyn till våra studenter, personal och fakultet samt de större samhällen där vi bor och vem vi tjänar.

Samarbetets värde framgår av vårt engagemang för delad styrelse, samverkan och en samarbetsanda som formar våra samspel med studenter, personal och fakultet och de samhällen vi tjänar.

Värdet av inklusivitet framgår av vårt engagemang för att fira vår mångfald, vår samarbetsanda och skapa en välkomnande campus som är emotionellt och fysiskt säker för alla.

Värdet av innovation är tydligt i vårt engagemang för att främja en lärande atmosfär där nya metoder och idéer som överensstämmer med vår vision och uppgift respekteras och belönas.

Värdet av integritet framgår av vårt engagemang för stränga etiska normer i våra klassrum och kontor, i vårt beteende mot varandra och i service till våra samhällen.

Värdet av hållbarhet framgår av vår skyldighet att upprätthålla ekologisk balans i vår planering och verksamhet som möjliggör för framtida generationer samma eller bättre kvalitet på möjligheter till framgång som finns tillgängliga för nuvarande anställda och studenter.

Värdet av visdom är tydligt i vårt engagemang för undervisning och lärande som betonar kunskap för att positivt förändra våra anställdas och elevers liv samt förbättra den värld vi lever i.

UWG

Från dess ödmjuka början som en jordbruks- och mekanisk skola 1906 till ett ledande universitet, är University of West Georgia historia rik på kunskap och tillväxt.

Fjärde distriktet Agricultural and Mechanical School i Carrollton öppnade sina dörrar som svar på ett uppmaning till "mer realistiska utbildningsprogram för landsbygden ungdomar" mellan 13 och 21 år. Platsen för den tidigare Bonner Plantation valdes som en plats och 110 elever inskrivna 1908 .

När samhället förändrats, gjorde det också Georgiens och nationens utbildningsprioriteringar. Vid 1933, sju av A

Utvecklingen fortsatte när västra Georgia blev en fyraårig institution år 1957. Vid den tiden var 589 studenter inskrivna. Vid 1971 hade anmälan ökat till mer än 6000 studenter. Hösten 1996 blev högskolan ett universitet, State University of West Georgia . Det blev helt enkelt University of West Georgia 2005 och tilldelades sin första Ph.D. under 2012.

Universitetets fysiska miljö har också ökat. Nya tillägg inkluderar en toppmodern omvårdnad, Center Pointe Suites och East Commons bostads- och matkomplex. Ingram Library har nyligen renoverats och i 2015 kommer UWG Newnan att flytta till sin nya plats i den historiska Newnan Hospital-byggnaden.

Idag registrerar UWG mer än 12 000 studenter och erbjuder mer än 85 studier av studier genom College of Arts and Humanities, College of Social Sciences, College of Science och Mathematics, Richards College of Business, College of Education och skolan av omvårdnad. Honours College fortsätter att erbjuda intensiva studiealternativ för höga studenter. Advanced Academy of Georgia gör det möjligt för exceptionella gymnasieskolor och seniorer att leva och studera på campus samtidigt som de fyller högskoleexamenskraven. UWG Newnan erbjuder kärnklasser, fullständig kandidatexamen och examenstudie. Graduate studie i affärer finns i Douglasville. Kurser är också tillgängliga för studenter nära och långt genom UWG Online. Universitetet beviljar examensbevis på kandidatexamen, magister, specialist och doktorandnivå.

West Georgia Foundation , och program som årsfonden, förmånsstipendier, fakultetsutveckling, avancerad teknik och mer. Den strategiska planen, som utvecklades 2014, ger en struktur och färdplan för att nå studentens framgång, akademisk framgång, partnerskapssucces och operationell framgång - och gör det möjligt för universitetet att mäta sin effektivitet i varje kritiskt område. Uppdraget och värderingarna styr den institutionella kulturen. UWG strävar efter att bli det bästa omfattande universitetet i landet, eftertraktade som det bästa stället att arbeta, lära sig och lyckas.

Platser

Carrollton

University of West Georgia

Address
1601 Maple St, GA
30118 Carrollton, georgien, Amerikas förenta stater
Telefon
+1 678-839-5000

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: