University Of Tennessee Health Science Center

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

UTHSC värderar spetskompetens, omtänksamhet, respekt, hälsokvalitet, integritet, mångfald och kunskap.

Som flaggskepp i hela det offentliga, akademiska hälsosystemet är University Of Tennessee Health Science Center uppdrag att ge hälsovetenskapens fördelar för att uppnå och upprätthålla människors hälsa, med fokus på medborgarna i Tennessee och regionen genom att driva ett integrerat program för utbildning, forskning, klinisk vård och offentlig service. UTHSC sysselsätter mer än 6 000 personer inom sin fakultets-, personal- och ideella företagsgruppsutbildningsgrupper. UTHSC bidrar med mer än 4 miljarder dollar till ekonomin i Tennessee.

År 1911 lanserade University of Tennessee först sitt Memphis-campus och ägde det enbart åt hälsovetenskaplig utbildning och forskning. Fröprogram inom medicin, tandvård och farmaci blomstrade snabbt och inom några korta år inleddes nya program inom hälsoyrken, doktorandhälsovetenskap och omvårdnad. Var och en av dessa program växte till att bli ett college i sig.

1963 blev UT Graduate School of Medicine i Knoxville, baserad på UT Medical Center, en del av UT Health Science Center. 1974 anslöt sig UT College of Medicine i Chattanooga, baserat vid Erlanger Health System, till UTHSC-systemet.

Platser

Knoxville

Address
37996 Knoxville, Tennessee, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium