University of Arkansas

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Arkansas är ett av landets främsta offentliga forskningsuniversitet. Våra idéer, lösningar och samarbeten gör samhällen och ekonomier starkare. De möjligheter och färdigheter vi ger gör livet bättre. Vi ser för oss en bättre värld och vi är fast beslutna att bygga den.

Denna "student-först" -filosofi är en stor anledning till att U of A konsekvent rankas bland landets främsta offentliga forskningsuniversitet och bästa värden. Vi arbetar hårt för att säkerställa ett lågt förhållande mellan student och fakultet som främjar massor av personlig uppmärksamhet och mentorskapsmöjligheter. Carnegie-stiftelsen klassificerar universitetet som att ha ”den högsta möjliga forskningsnivån” och placerar oss bland de tre största procenten av högskolor och universitet över hela landet.

University of Arkansas grundades 1871 som ett landbidragsinstitut, är flaggskeppet för University of Arkansas System. Våra 27 000 studenter representerar alla 50 stater och mer än 120 länder. U of A har 10 högskolor och skolor som erbjuder mer än 210 akademiska program. University of Arkansas är ackrediterat av Higher Learning Commission.

Vårt pittoreska campus ligger i Fayetteville i det kuperade nordvästra hörnet av Arkansas och innehåller två arboreta med utsikt över Ozarkbergen. Några av landets bästa utomhusfaciliteter och mest spektakulära vandringsleder ligger inom en kort bilresa från campus. Fayetteville betraktas rutinmässigt bland landets finaste högskolestäder, och den omgivande nordvästra Arkansas-regionen rankas regelbundet som en av de bästa platserna att bo i USA

Platser

Fayetteville

Address
1 University of Arkansas
72701 Fayetteville, Arkansas, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium