University of Nebraska-Lincoln

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

I 151 år, ledare inom högre utbildning

University of Nebraska – Lincoln, chartret 1869, är en utbildningsinstitution med internationell status. Nebraska, medlem av Big Ten Conference och Big Ten Academic Alliance, klassificeras i kategorin Carnegie “R1: Doctoral Universities - Highest Research Activity”. Nebraska är också ett universitetsbeviljande universitet och medlem av Association of Public and Land-stipendium Universities (APLU). Universitetet är ackrediterat av Higher Learning Commission i North Central Association of Colleges and Schools. University of Nebraska grundades den 15 februari 1869.

En stark stiftelse

Alltid en plats med hög ambition, detta var en av de första institutionerna väster om Mississippifloden som beviljade doktorsexamen - den första beviljades 1896. University of Nebraska etablerade världens första forskarlaboratorium för psykologi. Ekologidisciplinen föddes här, och campus återspeglar den traditionen, som erkänns som botaniska trädgårdar och arboreta. Ett tidigt institutionellt intresse för litteratur och konst gav grunden för dagens litterära tidning Prairie Schooner, för University of Nebraska Press och för Sheldon Museum of Art, som inrymmer en av världens viktigaste samlingar av 1900-talets amerikanska konst.

Idag är Nebraska en av landets ledande undervisningsinstitutioner och en forskningsledare med ett brett utbud av bidragsfinansierade projekt som syftar till att bredda kunskap inom vetenskaper och humaniora.

Platser

Lincoln

Address
R Street,1400
68588 Lincoln, Nebraska, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium