University of New Mexico School of Architecture and Planning

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Skolan för arkitektur och planering sitter längs historiska Route 66 i hjärtat av Albuquerque och erbjuder utsikt väster om Rio Grande River Valley och österut till Sandia Mountains. Albuquerque / Santa Fe består av det största storstadsområdet i New Mexico med en befolkning på cirka 900 000, inom ett större sammanhang som inkluderar landsbygdsbyar från hundratals år, tjugotvå Pueblo-samhällen och Navajo Nation.

SA + P är välkänt för sina kopplingar till regionen och för att förstå värdet av att arbeta direkt med viktiga frågor om design och utveckling i staten och regionen, inklusive kritiska frågor om hållbarhet och planering / design av friska samhällen. Skolan har ett starkt rykte för att undervisa och ge professionell inblick i hur historia, kultur och den fysiska miljön formar (och formas i) regionen. Medlemmar av fakulteten är aktivt involverade med offentliga organ, icke-statliga organisationer, statliga licensstyrelser och samhällsorganisationer, samtidigt som de deltar i våra professionella föreningar.

Historia

School of Architecture and Planning är en av nio skolor / högskolor vid University of New Mexico och upprätthåller starka historiska band med både College of Engineering och College of Fine Arts. Den första yrkesutbildningen i arkitektur godkändes 1967 och Master of Architecture-programmet fick sin första ackreditering 1968. År 1975 utsågs School of Architecture and Planning till en kvasi-autonom yrkesskola, tillsammans med School of Law, Medicine , Teknik och omvårdnad.

Skolans program för samhällsplanering och regionalplanering grundades 1980. Det är en av de grundande akademiska enheterna i den tvärvetenskapliga magisterexamen för vattenresursadministration och spelar en aktiv roll i samhällsbaserade frågor i staden. Det senaste programmet, Master of Landscape Architecture, grundades 1999.

Förutom de akademiska programmen har skolan varit aktiv i design och utveckling av stadsdelar och lokala organisationer över hela staten. Sedan 1969 har Design and Planning Assistance Center (DPAC) tillhandahållit samhällsservice inom planering, design och miljöforskning till städer i New Mexico.

Platser

Albuquerque

Address
87106 Albuquerque, New Mexico, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium