University of New Mexico School of Medicine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

I början av 1960-talet genomförde en banbrytande grupp läkare, rekryterade från hela USA, ett djärvt experiment. De samlades för att skapa en medicinsk skola i ett tillstånd som drabbats av endemisk fattigdom och skrämmande geografiska hinder.

Idag är nya mexikaner med rätta stolta över sin medicinska skola, som är så mycket skyldig framsynen, visionen och modet hos dessa pedagogiska pionjärer. Om och om igen får vi reda på deras orädda ifrågasättande av status quo och deras tvång att fråga "Varför?" De är ikoner för oss, men de uppskattade tydligt att de var ikonoklaster.

Skolan de skapade firas för sina innovationer inom medicinsk utbildning och har fått rykte för att prioritera mångfald i läkarnas arbetskraft. Dess program inom landsbygds- och familjemedicin är nationellt erkända och dess banbrytande BA / MD-program har gett en ny Pathway för studenter från hela New Mexico att bedriva en medicinsk karriär.

Uppfyller löftet om möjligheter

1964 hade våra grundare en uppfattning om värdet en medicinsk skola kunde ge för vår stat. De förstod att New Mexicos rika och livfulla kulturer var ovärderliga tillgångar för alla. Deras kompakt med staten var att ge större möjligheter för nya mexikaner att ha medicinsk utbildning och samtidigt hjälpa till att lindra den allvarliga bristen på medicinsk vård i stora delar av staten.

Vi har varit mycket framgångsrika med att uppfylla dessa löften. Mer än 40 procent av New Mexico praktiserande läkare är utexaminerade från vår skola och dess uppehållsprogram. Vi fortsätter att lägga särskild vikt vid att ta emot statliga invånare. Staten New Mexico stöder oss med offentlig finansiering, som det har gjort från början. Som i början pågår utmaningar för vårt uppdrag.

Leverera ett mångsidigt team för ett varierat tillstånd

Förutom att vara lärare och våra forskningsprogram som uppnår nationellt erkännande har School of Medicine vuxit till att bli en viktig del av hälso- och sjukvårdsinfrastrukturen för staten New Mexico, med program i 141 samhällen. Genom UNM Health System levererar våra leverantörer omfattande hälso- och sjukvårdstjänster till centrala New Mexico och tjänar hela staten som remisscentrum för nivå 1-trauma och för många specialtjänster för medicinska och kirurgiska tjänster för vuxna och barn.

Platser

Albuquerque

Address
Camino de Salud,2425
87106 Albuquerque, New Mexico, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium