University of Utah College of Engineering

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Uppdragsbeskrivning

Att förbereda eleverna för ledarpositioner och yrkesutövning inom akademin, industrin och regeringen; att förbättra produktiviteten, hälsan, säkerheten och njutningen av människors liv genom ledande forskning; och att stimulera och växa ekonomin genom att tillhandahålla kvalificerade tekniker och genom att överföra den teknik som utvecklats inom College of Engineering-forskning till den privata sektorn.

College rankningar

Den senaste rapporten från American Society of Engineering Education (ASEE) rankar University of Utah's College of Engineering 71. av 310 skolor i storleken på vår grundutbildning. ASEE rankar också Utah Engineering:

27 av 251 skolor i totala årliga forskningsutgifter

37: e av 264 skolor för antalet fakulteter

40 av 215 skolor i antal doktorsexamen

Styrka i antal

Oro för USA: s globala konkurrenskraft har blivit en nationell prioritering, och med det försök att öka antalet amerikanska studenter som söker examen inom teknik och datavetenskap. Behovet är så viktigt att kongressen godkände America COMPETES (Creating Opportunities to Meaningfully Promote Excellence in Technology, Education, and Science) Act, som godkände 43,3 miljarder dollar i federala utgifter för forskning, teknik, matematik och teknikforskning och utbildningsprogram. Det tvåpartsslag som antogs enhälligt i senaten och med en överväldigande marginal på 367-57 i kammaren. Tidigare president Bush undertecknade lagförslaget den 9 augusti 2007.

Vid University of Utah har vi varit fokuserade på den här frågan i över ett decennium, vilket har lett till ett landsomfattande försök att öka examen inom teknik och datavetenskap för att stödja tillväxt i stats-, regional- och nationell ekonomi. Våra ansträngningar lönar sig. I maj 2018 tilldelade kollegiet 1184 grader (716 BS, 354 MS, 114 Ph.D.)

Dessutom har fakulteten ökat ingenjörsrelaterad forskning till 97 miljoner dollar (med underutmärkelser) under 2019, en ökning med 288 procent sedan 2002. Detta placerar vår högskola bland de 50 bästa tekniska universiteten i landet för forskningsproduktivitet.

Platser

Salt Lake City

Address
Presidents' Circle,201
84112 Salt Lake City, Utah, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium