Webber International University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

historia

Den 6 april 1927 Grace Knight och Roger W. Babson grundade universitetet som skulle bära efternamn sina barnbarn, Camilla Grace Webber. Roger Babson var mest känd för sina insatser inom områdena ekonomi och finans, som inkluderade de anläggningar av Babson s rapporter och författarskap av ett antal affärs publikationer och böcker. Bland hans många filantropiska insatser var inrättandet av flera institutioner för högre utbildning och service på ett antal styrelser, liksom kapital av flera allmännyttiga stiftelser.

Webber upprättades ursprungligen som en kvinna högskola, med enda syfte att undervisa kvinnor om affärer. Det var den första skolan chartrade under utbildnings- och välgörenhets lagarna i delstaten Florida som en ideell organisation.

De första villkoren på Babson Park campus började följande januari i byggnaden som nu kallas Old Main, medan hösten klasser hölls i Boston på Hotel Lennox. Eleverna deltog klasser på detta sätt fram till 1940 då Babson Park blev universitetets permanenta campus.

På 1950-talet var den nuvarande sjön campus kompletteras med invigningen av Grace Knight Babson memorial Student Center och sovsal, följt av McConnell klassrum byggnad och Michael Parkhurst Webber Auditorium / Gymnasium.

Webber blev ackrediterade av provision på Högskolor i södra Föreningen för skolorna (SAC) 1969. I september 1971 var den första manliga studerande antagna till högskolan. Ytterligare tillväxt av campus inträffade under 1970-talet med tillägg av Camilla sovsal och George W Jenkins rekreationsområde. De dedikationer i biblioteket komplexet markerade firandet av skolans 50-årsjubileum 1978.

Under 1980-talet Sabbagh Athletic Center sattes för att ge utmärkta faciliteter för volleyboll och basket.

Under 1990-talet har sett utvecklingen av en vuxen för studenter över 25 med två års tidigare University erfarenhet. Studenter tjänster har varit förbättrar vid slutförandet av Doc Dockery Studentkåren som rymmer Mr O Snack Bar, ett kapell, spelrum, samt skrubben, University bokhandeln.

Intercollegiate friidrott har utökats under 1990-talet. Webber är medlem i NAIA och Florida Sun konferensen. Webber kvinnor deltar på intercollegiate nivå i fotboll, volleyboll, tennis, snabb-pitch softball, längdåkning, golf, friidrott medan Webber män tävlar i cross-country, fotboll, basket, tennis, baseball, golf, spåra och fält och fotboll.

År 2002 var Rex R. Yentes Conference Center öppnas. Den nya byggnaden inrymmer en dator klassrum, dator arbetsrum, Career Services Center, Antagning kontor och en 325- auditorium. förutom under hösten 2001 inledde universitetet ett nytt gym med en atletisk träning anläggning och nyrenoverade idrottsanläggningar.

År 2002 Webber lagt intercollegiate fotboll till sitt idrottsprogram. Den Webber Warrior fotbollslag tävlade i sin första hela säsong i 2003. Fotbolls omklädningsrummet och ytterligare gym avslutades under sommaren 2003 tillsammans med en praxis fält ett kort avstånd från den huvudsakliga universitetsområdet. Även i sommaren 2003, var en 500 säte stadion och fullständig belysning läggas till baseball området.

Under hösten 2003 en dator Information Systems större sattes till akademiska erbjudanden. Med tillägg av nya stora, var en dator mini-lab öppnade under sommaren 2004.

Webber kommer att fortsätta att propagera de ideal som förutses av grundarna, som bygger på en solid arv av erfarenhet och kunskap, kommer Webber förbereda morgondagens företagsledare för att möta framtidens utmaningar genom att ingjuta en önskan om innovativt tänkande och kreativ prestation.

Mission

Universitetets uppgift är att erbjuda studenterna en rad företag, humaniora och naturvetenskap, och pre-professionella studieprogram som skapar ett liv omvandla utbildningsmöjligheter som är praktisk i sin ansökan, global i sin omfattning och multidisciplinär i sin allmänna utbildning kärna. Studenterna kommer att förvärva djup kunskap och expertis inom det valda ämnesområdet, viktad kunskapsbredd inom olika discipliner. Särskild vikt läggs vid att förbättra muntlig och skriftlig kommunikation, och kritiskt tänkande.

Universitetet belönar grader vid grund- och avancerad nivå vid platser i Florida och North Carolina, liksom på intressenivå i Florida. Traditionella klassrummet, på nätet, och hybridlärandemiljöer finns. Möjligheter finns för studenter att dra nytta av de kurser och utbildningar på båda platserna genom online-kurser och / eller bosättningsperioder vid vardera campus. Webbers program i Florida fokusera på den globala företagsklimatet, och betona kompetensutveckling inom administration och strategisk planering, tillämpad moderna affärsmetoder, och entreprenörskap. St Andrews filial campus i North Carolina erbjuder en rad traditionella humaniora och naturvetenskap och pre-professionella utbildningar.

Administrativt godkännande: 17 november 2011 Beslutad av Webber och St Andrews styrelser förtroenderåd: December 19, 2011 Reviderad: februari 2014

Accreditation

Regionalt Accreditation

Webber International University (inklusive dess filial campus, St. Andrews University och St Andrews @ Sandhills) är ackrediterade av Södra Association of skolorna kommissionen om högskolor att utfärda examina på intresse, ungkarl och magisternivå. Kontakta kommissionen på högskolar på 1866 sydliga Lane, Decatur, Georgia 30033-4097, ring 404-679-4500 eller gå till http://www.sacscoc.org för frågor om ackreditering av Webber International University.

Normala förfrågningar om universitetet, såsom antagningskrav, ekonomiskt stöd, utbildningsprogram, etc, bör ställas direkt till universitetet, och inte till kommissionens kontor. Kommissionen ska kontaktas endast om det finns belägg för att tycks stödja ett instituts betydande bristande efterlevnad av ett krav eller standard.

Bachelor of Science i Business Administration med stora aktörerna i:

 • redovisning
 • dator informationssystem
 • Corporate Communications
 • finans
 • Gästfrihet turism Management
 • ledning
 • marknadsföring
 • Criminal Justice Hantering
 • Sport Business Management

Bachelor of Science i allmänna Business Studies

Ekonomexamen (masterexamen)

 • Förutom de traditionella MBA erbjuder Webber en MBA i följande koncentrationer:
 • redovisning
 • internationella affärer
 • Criminal Justice Hantering
 • Sport Business Management

Fakta om Webber!

 • Webber International University officiell skola färger
 • Regionalt ackrediterade och statligt tillstånd.
 • IACBE Accredited.
 • Privat, oberoende, fyra år coeducational Business University, plus MBA.
 • Grundades 1927.
 • 40 minuter från Disney World mellan Lake Wales och Frostproof.
 • 110 Acre campus gränsar vackra Crooked Lake.
 • På universitetsområdet residens.
 • Studenter från 22 stater och 36 länder.
 • 90% av våra studenter får någon typ av bidrag eller stipendier.
 • Erkänd i Princeton Review som en "Bäst i sydöstra" och en "Best Value" college.

Platser

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium