Western Kentucky University Potter College of Arts and Letters

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Sedan Western Kentucky University öppnade sina dörrar 1906 har den liberala konsten varit kärnan i skolans uppdrag. Med enastående program inom konst, humaniora och samhällsvetenskap är det lika sant idag som för mer än ett sekel sedan.

Potter College of Arts & Letters (PCAL) förbereder studenterna för att gå in i ett brett utbud av karriärer och program för avancerade studier genom sina 34 majors, 38 minderåriga och 5 certifikat genom 12 akademiska program. Som förespråkare för den liberala konsten anser Potter College att förståelse av historia, samhälle och kultur hjälper eleverna att bättre förstå och lyckas i världen, och tar som sitt primära område för vetenskapliga frågor studiet av män och kvinnor - deras förflutna, nutid och framtid liksom deras estetiska uttryck, metafysiska bekymmer och social interaktion.

Under 2000-talet förändras vår värld dramatiskt ekonomiskt, tekniskt, globalt, tvärkulturellt, miljömässigt, socialt och politiskt. Följaktligen erkänner arbetsgivarna värdet av en liberal utbildning för högskoleexamen och medborgarna i dag och i morgon. De önskar överförbara färdigheter - färdigheter som anställda tar med sig till alla jobb, såsom skriftlig och verbal kommunikationsförmåga, förmåga att lösa komplexa problem, arbeta bra med andra och anpassa sig på en arbetsplats som förändras. Med en gedigen liberal utbildning är akademiker inte begränsade till en viss position utan flexibla och kvalificerade för en mängd olika möjligheter.

På WKU utvecklar Potter College elevernas intellektuella kapacitet och praktiska färdigheter genom att tillhandahålla bred kunskap för att förbereda dem för en mängd olika jobb och en livstid av lärande och tillväxt. Potter College-program gör det möjligt för studenter att lyckas med en arbetskraft som kräver ljusa lagspelare och globala tänkare som är nyfikna, analytiska och kreativa med utmärkta kommunikations-, interpersonella och ledaregenskaper. Våra klasser ger eleverna personlig uppmärksamhet och gott om möjligheter att delta i aktiviteter och projekt med verkliga applikationer. Högsta kvalitet inom undervisning och lärande är vår högsta prioritet. Studenterna kommer att hitta en mångsidig och högklassig fakultet och omsorgspersonal som personligen intresserar sig för att hjälpa studenter att uppnå sina mål.

Platser

Bowling Green

Address
42101 Bowling Green, Kentucky, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium