Worcester Polytechnic Institute

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

OM WPI

Worcester Polytechnic Institute grundades 1865 för att skapa och förmedla den senaste vetenskapliga och tekniska kunskapen på sätt som är mest gynnsamma för samhället.

Idag håller WPI fast vid sitt grundande uppdrag för att ge en utbildning som balanserar teori med övning, en filosofi som symboliseras av tornen i våra två ursprungliga byggnader, som visas ovan.

WPIs 14 akademiska avdelningar erbjuder mer än 50 grundutbildningar inom vetenskap, teknik, teknik, affärer, samhällsvetenskap och humaniora och konster, vilket leder till kandidatexamen, magisterexamen och doktorsexamen.

Universitets läroplan innehåller ett flexibelt och rigoröst program som är projektbaserat och globalt engagerat, inriktat på kvalitetsupplevelse och en positiv inverkan för de samhällen som den samarbetar med. WPI-fakultetsmedlemmar - nyligen rankad topp i landet för kvalitet och tillgänglighet, som rapporteras av Wall Street Journal - arbetar med studenter om tvärvetenskaplig forskning som söker lösningar på viktiga och socialt relevanta problem, både på campus och på mer än 40 projektcenter i hela Amerika, Afrika, Asien och Stillahavsområdet och Europa.

Graduate forskningsprogram inkluderar robotik, materialvetenskap, cyberskydd, och lärande vetenskap och teknik. WPI investerar i forskning inom kritiska områden, söker lösningar på viktiga och socialt relevanta problem inom så många områden som brandskyddsteknik, biovetenskap och bioengineering, energi och datavetenskap.

 • 4 337 UNDERGRADUATE STUDENTS
 • 2 091 GRADUATE STUDENTS
 • 50 GRADPROGRAM
 • 45 Globala Projektcentra på sex kontinenter

Historia

WPIs grundare ville skapa en ny typ av universitet för att hjälpa till att förbereda en ny professionell klass av ingenjörer, forskare och entreprenörer för att driva den här nya tiden. De hade olika idéer om hur man bäst kunde utbilda tekniska yrkesverksamma, och i sammanslagning av visionerna framkom en ny, inflytelserik modell för högre utbildning.

Pionjär i projektbaserad utbildning

WPI var bland de första universiteten i USA för att integrera projektbaserat lärande i sin läroplan, vilket kräver att studenterna ska tillämpa sina förvärvade färdigheter, kunskaper och förmågor att utveckla lösningar för verkliga problem. Nu hjälper WPI andra högskolor och universitet att genomföra erfarenhetslärande i sina egna läroplaner.

Vår Campus

För att veta vad WPI handlar om, måste du uppleva det på första hand. WPIs charmiga campus, som ligger på en avskild kulle, ser inte ut eller känns som ett stadsuniversitet. Men strax ner från "The Hill", väntar en livlig college stad med bekvämligheter, möjligheter och livlig kulturell scen som man kan förvänta sig från New Englands näst största stad.

Årlig

Universitetet är värd för ett antal årliga evenemang, ceremonier, friidrottstävlingar och utbildningsprogram som firar prestationer, heders traditioner och framkallar en känsla av stolthet, skola anda och samhället vid WPI, från hemkomsten till QuadFest.

# 8

 • 25 kollegor där grader har den högsta utmärkande potentialen
 • CNBC (2018)

# 1

 • FAKTA DEN BÄSTA COMBINSKOLAN OCH UNDERSÖKNING
 • WALL STREET JOURNAL / TIMES HIGHER EDUCATION (2016)

TOP 25

 • STEM COLLEGES
 • FORBES (2018)

# 5

 • BÄSTA RUNKOLLEGER
 • PRINCETON REVIEW (2019)

Platser

Worcester

Address
Institute Road,100
01609 Worcester, massachusetts, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium