Szent István University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Szent István University (SZIU), En av Ungerns mest framstående lärosäten, består av sju olika fakulteter för studier och forskning värd cirka 14.000 studenter. De universitetsområden, som finns över hela landet, är hem för några vackra byggnader i Ungern, som erbjuder studenter och personal en bekväm och avkopplande miljö för att uppnå kunskap. Med delar av dess historia går tillbaka drygt två århundraden, SZIU blandar Ungerns rika traditioner med banbrytande teknologi för att möta behoven hos sina elever i dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad.

Inom sju fakulteter utbildningsprogram erbjuds i en mängd olika ämnen från naturvetenskap, teknik och veterinärmedicin till företag, ekonomi, samhällsvetenskap, vårdvetenskap och pedagogik. Programmen finns tillgängliga i alla led från yrkesutbildning till doktorsexamen och därefter.

SZIU förstår vikten av internationalisering och främjar en rad internationella aktiviteter. Med partners på nästan alla kontinenter, kan SZIU studenter och personal fungera på global nivå för att vinna och dela viktig kunskap för framgång i en globaliserad värld. Vi ser detta som en hörnsten för en tryggare framtid och är stolta över att vara en viktig del av det.

Milstolpar i historien om SZIU:

1787 Veterinärmedicinska fakulteten grundades 1880 Ybl Miklós Technical College grundades 1917 Lärarhögskolan, Jászberény grundade 1920 Lantbruksuniversitet grundades i Budapest 1950 University of Agriculture flyttade till Godollo 2000 Szent István University grundade

Szent István University, En av Ungerns största lärosäten, grundades 2000 genom en sammanslagning av Högskolan i Veterinary Science i Budapest, Ybl Miklós Technical College, de Lärarhögskolan i Jászberény och University of Agriculture i Gödöllő. Senare, under 2009, Tessedik Sámuel College fusionerats med SZIE också.

De universitets huvudkontor ligger i Gödöllő, men totalt 7 olika fakulteter för studier och forskning i Budapest, Jászberény, Békéscsaba, Szarvas och Gyula värd mer än 14000 studenter. Några av skolorna i Szent István University har mer än hundraårig historia.

ANSÖKNINGSFÖRFARANDE

Tack för ditt intresse för Szent István University. Innan du börjar fylla i din ansökan, ta en stund att noggrant granska dokumentet. För att framgångsrikt ansöka om studier vid Szent István University sökande måste fylla alla följande steg:

fylla i alla delar av ansökningsblanketten bifoga ett personligt brev som beskriver dina skäl till att välja kursen bifoga referensformer, rekommendationsbrev från domarna (en är bra, två är bättre!)

bifoga tillämpliga akademiska dokument:

BSc sökande ska bifoga en officiell kopia av sin gymnasieskola slutprov. MSc sökande måste bifoga en officiell kopia av sin kandidatexamen bevis och avskrifter. bifoga bevis på sin engelska förmåga, t ex TOEFL, IELTS etc. (om engelska inte är modersmål) bifoga en kortfattad meritförteckning.

Viktigt: All dokumentation måste vara på engelska. Översättningar från andra språk måste vara certifierade.

Platser

Gödöllő

Address
Gödöllő, Páter Károly utca 1.
H-2100 Gödöllő, Ungern

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium