Szent István University, Faculty of Food Science

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Med sina drygt 1,7 miljoner invånare, är Budapest huvudstad och den största staden i Ungern. Staden ligger längs de två floden Donau, på vänster sida Pest och på höger sida Buda kan hittas.

Campus i Corvinus University of Budapest ligger Buda och Pest-sidan också. Huvudbyggnaden vid universitetet kan hittas på geografiskt platta Pest-sidan, medan byggnaderna i fakulteten för livsmedelsvetenskap ligger Budasidan i en underbar botanisk trädgård på Gellertberget.

Universitetets byggnader kan lätt nås med kollektivtrafik från någon del av Budapest. Här i Budapest, i denna färgstarka metropol kan du hitta unika attraktioner som Kungliga slottet i Buda, parlamentsbyggnaden, Matthias kyrkan och Hjältarnas torg. Värdera stadens enastående panorama, förklarade UNESCO Budapest, Ungerns huvudstad, "Pearl av Donau", ett världsarv.

Internationella relationer

Fakulteten för livsmedelsvetenskap har avtal med fler än 20 europeiska universitet och högskolor, institutioner som erbjuder möjlighet för studenter vid BSc, MSc och doktorandnivå för att studera utomlands och för lärare att delta i utbyten rörlighet. Fakulteten samordnar ett CEEPUS nätverk av länder från Centraleuropa och landet deltar i Sokrates-Erasmus-programmet.

Vi är också en medlem av ISEKI-matprogram organiseras av de europeiska utbildningsinstitutioner av mat vetenskap och teknik. Varje år 20-25 utländska studenter väljer att delta i vår fakultetens utbildnings- eller forskningsprogram för en period mellan en månad och en hel termin. Inom Erasmus är fakulteten också involverad i europeiska Curriculum Development Program (CDA Projekt) och intensivprogram (IP) i livsmedelssäkerhet, livsmedelskvalitet hantering, nutrition och konsumentvetenskap.

Platser

budapest

Corvinus University of Budapest, Faculty of Food Science

Address
Villányi út 35-43
1118 budapest, Ungern
Telefon
+361-482-6293

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program