University of Pécs

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Upprättandet av University of Pécs initierades först av kung Louis de Great i 1367. Idag är University of Pécs en av de mest prestigefyllda institutionerna i landet, där det finns tio fakulteter, som täcker hela spektret av högre utbildning till tillhandahålla högkvalitativ, omfattande utbildning. Förutom utbildnings- och forskningsverksamheten är medicinsk behandling en avgörande aktivitet för oss. Det kliniska centret tar hand om inte bara regionens polikliniker och patienter, men också på många områden har det nationella uppdrag.

University of Pécs deltar varje år i rankningen av internationella högskolor och går bra. Vi strävar efter att ytterligare förbättra vår uppfattning på alla områden.

Vi har och kommer att lägga stor vikt vid utbildningens kvalitet, eftersom välförberedda studenter betyder den bästa publiciteten för oss. I denna anda är vår kontinuerliga utveckling av mänskliga resurser och infrastrukturförhållanden högsta prioritet. Vi gör ansträngningar för att ge våra studenter ett brett utbud av kunskaper. Därför erbjuder vi stöd för en betydande del av våra elever att delta i olika praktik- och utbytesprogram i erkända institutioner i Europa och andra utvecklade länder. Så att vi kan öka utbildningsnivån använder vi toppmodern teknik och bjuder in de finaste professorerna. Vi har tagit vårt motto från Luis Pasteur: "chans gynnar det förberedda sinnet". Det är mycket glädjande att antalet studenter har stabiliserats under det senaste decenniet, medan antalet utländska studenter har ökat betydligt. Inte bara är University of Pécs en prestigefylld institution, den är också studentvänlig; vi vill att vår student ska studera för att uppnå prestation och ha en bra tid också.

126118_DSC00041-5.jpg

PTE bedriver internationellt erkänt forskningsarbete. Vi gör vårt bästa för att göra vårt universitet ett optimalt val för en arbetsplats till våra begåvade forskare, inte bara en utgångspunkt. Vi uppmuntrar våra värderade kollegor med interna bidragsordningar för en ännu bättre prestanda. I forskningscentret som heter János Szentágothai finns det avancerad teknik, utrustning och verktyg för våra forskares och studerandes förfogande. Universitets huvudforskningsprofil är grundläggande vetenskaplig forskning, men via tillämpad forskning utvecklar vi kontinuerligt våra industriella relationer.

Inom ramen för Modern Cities-programmet sker spektakulär modernisering på vårt universitet. I detta sammanhang finns inte bara byggande av nya byggnader och renovering av befintliga, men dessa aktiviteter är parallella med personalutbildning. The Modern Cities Program skapades i samarbete med staden Pécs.

Pécs är en attraktiv, vänlig liten stad och mänsklig i skala. Det är inte bara värd, men fungerar också som hem för våra universitetsborgare. Universitetet är stadens dominerande institution, förutom studenterna känner nästan alla invånare i Pécs samband med det. Närvaron av det stora antalet internationella studenter från hela världen och Medelhavet atmosfären gör Pécs till en trevlig och upptagen universitetsstad med så mycket liv. University of Pécs dock inte begränsat till landstinget i Baranya, det finns en oberoende fakultet i staden Szekszárd och det finns ett nätverk av träningscenter över hela Transdanubiska regionen, utöver gränserna till och med.

126116_foepulet.jpg

Rektorens ledarskap inbjuder ett effektivt samarbete mellan de olika fakulteterna och medarbetarna, uppmuntrar våra studenters disciplinerade arbete och uppmanar stöd från dem som är intresserade av sitt arbete.

Platser

Pécs

Address
University of Pécs
Pécs, Ungern

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium