Africa University - Zimbabwe

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

"Hälsningar och välkommen till Afrika University, Hope School i Valley of Dreams!

Afrika University är den första och enda fullt ackrediterade institutionen för högre lärande etablerat på den afrikanska kontinenten genom handlingen av den allmänna metoden för kyrkans allmänna konferens. Denna fantastiska institution grundades som svar på de afrikanska biskoparnas uppmaning till ett universitet för hela Afrika för att främja intellektuell, moralisk, etisk och andlig tillväxt i sina elever.

Som flaggskeppsuppdraget för högre utbildning av United Methodist Church på den afrikanska kontinenten är Afrika University fortfarande sant för den bestående panafrikanska visionen om ett integrerat, välmående och fredligt Afrika. Afrika University är panafrikanska genom design och är hem för studenter, lärare och personal från mer än 28 afrikanska länder. Tack vare denna mångfald, som är starkare än någonsin, är Afrika University en plats där Afrika händer varje dag.

Afrika University är en privat institution som är självstyrande och oberoende. Afrika University styrs av en internationell styrelse som representerar intressenter från Afrika, Europa och Nordamerika.

Universitetet erbjuder över 50 avancerade grundutbildningar och examensprogram som fokuserar på att möta Afrikas viktiga behov som livsmedelssäkerhet, förbättrad folkhälsa, fred, gott styre och hållbar ekonomisk tillväxt. Vi tilldelar examen, examensbevis och certifikat från följande högskolor: Hälsokollegiet, Jordbruk och Naturvetenskap; Företagsekonomiska högskolan, Fred, Ledarskap och styrelse och Samhällsvetenskapliga fakulteten, Teologi, Humaniora och Utbildning.

Guidade av United Methodists trosinspirerade vision, engagemang och handling och med fast investering från en mångfaldig grupp av partners och vänner har Africa University utvecklats till ett världsklass av akademisk excellens och institution för valet för ledarskapsutveckling i Afrika.

Vi uppmanar dig att ta en virtuell rundtur på vår vackra campus och bevittna resultaten av våra ansträngningar för att diversifiera vårt institutionella uppdrag för att uppfylla behoven hos våra samhällen med innovativa idéer och lösningar. Jag hoppas att du kommer att bli inspirerad att studera med oss ​​eller att stödja detta dynamiska projekt för att investera i Afrikas framtid.

Tack."

Prof. M. Furusa
Afrikanska universitetets rektor

Mission, Vision och Värden


Syn/>

Afrika University strävar efter att bli ett världsklass universitet för ledarskapsutveckling i Afrika.


Uppdrag/>

Afrikafuniversitetets uppdrag är att ge högkvalitativ utbildning inom ett panafrikanskt sammanhang genom vilket personer kan förvärva generell och professionell kunskap och färdigheter, växa i andlig mognad, utveckla goda moraliska värderingar, etik och ledarskapskvaliteter.


värden/>

 • Akademisk excellens
 • Guds fruktan
 • Integritet
 • Professionalism
 • Mångfald
 • Ubuntu

AU av numren

 • 1500 kurser erbjuds
 • 1:20 Föreläsare-Studentförhållande
 • 26 Länder representerade
 • 7000 utbildade ledare
 • 30% på finansiellt stöd
 • 99% Wifi-täckning

Platser

Mutare

Address
Africa University
P.O Box 1320

Mutare, Manicaland-provinsen, Zimbabwe